Harm Wiersma   

     Clubcampioen  2014

Jeu de Boules  Alkmaar

Hier voor de tent op de camping Col Sur Loupe vlak bij Nice en Cannes……....

Hermans honk  , waar de koffie altijd klaarstaat en ook een glaasje aan het eind van de dag  er lekker invalt.

  

 

Weet je waar de wijn aan moet voldoen volgens de expert.

Wanneer de wijn de reuk heeft van bosviooltjes , zuiver van geur is, het bouquet de elegantie vertoont van een jonge dochter, de tong streelt met het aroma van honing , karamel , noten en een vleugje frambozen , bovendien met mooie tonen soepel in de mond ligt en een adellijke afdronk   heeft, wees dan op uw hoede. Dit kan onmogelijk wijn zijn. Wijn moet slechts aan drie voorwaarden voldoen: aan je smaak, je portemonnee en goed gezelschap……. 

Wetenswaardigheidje.

In blauwe druiven en in rode wijn zit het wonderstofje resveratol. Onderzoekers van Maastricht UMC+ hebben het stofje getest en kwamen tot de conclusie dat als we hier voldoende van binnenkrijgen, onze totale gezondheid er op vooruit gaat. Resveratol verlaagt de bloed suiker– en insulinespiegel, zorgt voor een daling van ontstekingsstoffen in het bloed, vermindert vervetting van de lever en zorgt ervoor dat ons lichaam minder energie verbruikt tijdens de slaap. Proost!

 

 

Ik zit nu vanaf 2004  bij de Jeu de Boules club “Le ‘Autre Chemin “ in Alkmaar. De club bestaat uit ± 65 leden en is daarom een unieke club niet te groot niet te klein. Er is een volledig bestuur en kantine beheer. De club is aangesloten bij de Jeu de Boules bond Nederland. Voor de Nederlandse Jeu de Boules bond betalen we contributie, hiervoor krijgen de leden 4 keer per jaar het blad petanque . Ook de club krijgt een kleine bijdrage van de leden. Eenmaal per jaar is er een ledenvergadering en worden afspraken voor het komend jaar in de notulen vastgelegd.

Spelregels zijn vastgelegd door de Jeu de Boules bond Nederland. Deze staan ook op internet..

Dit jaar 2014 ben ik 1e geworden met het Herman klerk toernooi , Het was een ware strijd wat ik met maar een punt verschil won. 2015 ben ik de beker weer kwijt , een mede clublid was te sterk en mag de beker nu een jaar afstoffen.

 

 

We spelen op maandag en woensdag middag van  14.00 tot 17.00 uur .

Donderdagavond van 19.00 tot 22.00 uur.

Zaterdag middag spelen we in wedstrijd verband drie partijen met daaraan kleine prijzen voor de winnaars en beginnen we om 14.00 uur . Hiervoor betalen we een kleine bijdrage voor de prijzen.

 

 

Hier kunt U de foto’s van de  Jeu de Boules Alkmaar bekijken, Klik hier.